USPJEŠAN ZAVRŠETAK NASTAVE U OKVIRU MEET MODULA

USPJEŠAN ZAVRŠETAK NASTAVE U OKVIRU MEET MODULA

EARSMUS+ Jean Monnet projekat odobren za finansiranje u sklopu EU Jean Monnet 2020 aktivnosti (JMA2020, poziv EAC/A02/2019), a pod nazivom “Savremene tehnike za osiguranje okolišne održivosti u istočnoj Europi” ili skraćeno MEET, na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu realizira se već treću godinu i trenutno je u završnoj fazi.

Iako je projekat započeo u teškim uslovima COVID-19 pandemije, voditelj projekta Sabrija Čadro i internacionalni Tim (https://meet.motherlandia.org/bs/tim/) učesnika koji čine Monika Marković (Hrvatska), Milan Gocić (Srbija), Ognjen Žurovec (Irska) i Mirza Uzunović (Bosna i Hercegovina), uspjeli su realizirati većinu planiranih aktivnosti. 

Kreirana je web stranica projekta (https://meet.motherlandia.org/bs/o-projektu/), zvanična kontakt e-mail adresa (meet.jeanmonnet@gmail.com), YouTube kanal (https://www.youtube.com/@MEETJeanMonnet) te Facebook stranica (https://www.facebook.com/MEET.JeanMonnet/) koja trenutno ima 292 pratioca.

Tokom nastavnih aktivnosti razvijen je nastavni plan za pet nastavnih modula kao i opsežan nastavni materijal, a koji je pripremljen u tri dokumenta:

1.       Savremene tehnike za osiguranje okolišne održivosti sa fokusom na održivu poljoprivredu

2.       Održivo upravljanje vodnim i zemljišnim resursima

3.       Suša u promenljivom okruženju

 

Nastavni materijal se preuzeti na linku: https://meet.motherlandia.org/bs/nastava/

Nastav je obavljana preko video predavanja kao i direktnih kontakt sati. Nastavni materijal (prezentacije) na YouTube kanalu projekta pogledana su 8.075 puta, uz 2502 sati gledanja i 888 lajkova (https://www.youtube.com/@MEETJeanMonnet). Samo dio video materijala je dostupan kao javni materijal, međutim ostatak prezentacija možete pogledati na zahtjev upućen prema voditelju projekta na e-mail: meet.jeanmonnet@gmail.com.

Projektnim planom je predviđeno učešće 188 polaznika, međutim ovaj broj je nekoliko puta premašen, jer se na nastavne module prijavilo više od 400 polaznika.  Od ovoga broja 195 osoba je uspjelo završiti različite MEET module i kao nagradu dobiti certifikat o pohađanju. Polaznici su bili iz cijelog regiona, odnosno Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Mnogo više informacija o projektnim aktivnostima možete naći na linku:

https://meet.motherlandia.org/bs/2023/09/12/nastava-u-okviru-meet-modula-zavrsena-postignuti-znacajni-rezultati/



Objavljeno: 12.09.2023