SPORAZUM O SARADNJI

SPORAZUM O SARADNJI

Predsjednik Udruženja Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakuleteta, Ajdin Avdović i predstavnici JU Druga gimnazija Sarajevo, Seid Alibegović (direktor) i Mak Topčić (predsjednik vijeća učenika) danas, 05. 07. 2023. godine, u prostorijama JU Druga gimnazija, potpisali su Sporazum o saradnji i principima rada. 

Sporazumom se uređuju principi i način saradnje, obaveze i odgovornosti potpisnika s ciljem stvaranja ambijenta nadogradnje u sferi neformalnog obrazovanja, volonterskog angažmana i implementacije zajedničkih projektnih aktivnosti.

U cilju ostvarivanja uspješne saradnje na realizaciji projekta i uspostavljanja saradnje u drugim aktivnostima potpisnice Sporazuma će djelovati na ostvarenju slijedećih aktivnosti:

a) održavanje redovnih/periodičnih sektorskih i/ili zajedničkih sastanaka potpisnica na kojima bi se razmijenile informacije o svim provedenim i/ili planiranim aktivnostima;

b) učešće i/ili podrška u provedbi projektnih aktivnosti u okviru kojeg se reguliše praktična nastava učenika Druge gimnazije u Sarajevu;

c) ustupanje prostorija jednih, drugih i trećih potpisnica Sporazuma za realizaciji projektnih aktivnosti;

d) učešće u programima obuke u okviru provođenja planiranih projektnih aktivnosti;

e) ostale aktivnosti i djelovanja od zajedničkog interesa




Tokom današnjeg sastanka je istaknuto da će Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, učenike JU Druge gimnazije Sarajevo, redovno uključivati u svoje projekte i projektne aktivnosti te ih smatrati partnerom u realizaciji zajedničkih ciljeva i implementaciji budućih projekata.

Potpisani sporazum, između ostalog, rezultat je dugotrajnih pregovora i zajedničkog napora svih učesnika. Zahvaljujemo svima koji su doprijneli ovom procesu i pomogli nam da postignemo dogovor koji je značajan za sve potpisnice. Posebno se zahvaljujemo doc. dr. Arneli Okić, bez koje do potpisa i saradnje ne bi ni došlo.

Radujemo se budućim koracima koje ćemo zajedno preduzeti na osnovu ovog Sporazuma.

Prve programske aktivnosti počinju krajem augusta i početkom septembra mjeseca, za kada je planiran sastanak o definiranju ciljeva i dinamike implementacije Sporazuma. 




Objavljeno: 06.07.2023