POSJETA MINISTRA PRIVREDE KANTONA SARAJEVO GDINA. ZLATKA MIJATOVIĆA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOM FAKULTETU

POSJETA MINISTRA PRIVREDE KANTONA SARAJEVO GDINA. ZLATKA MIJATOVIĆA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOM FAKULTETU


U prostorijama Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, dana 24. 04. 2023. godine, održan je sastanak dekana, prof. dr Muhameda Brke, sa gdin. Zlatkom Mijatovićem, Ministrom privrede Kantona Sarajevo, i njegovim saradnicima. Sastanku su također prisustvovali i gdin. Omer Osmanović, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, prof. dr Jasmin Grahić, prodekan za međunarodnu saradnju i naučno-istraživački rad, prof. dr Melisa Ljuša, doc. dr Alen Mujčinović.

Ovom prilikom dekan Fakulteta prof. dr Brka, sa saradnicima, upoznao je ministra sa radom, istraživačkim kapacitetima i projektima Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Razgovarano je o aktuelnim problemima u sektoru poljoprivrede na području Kantona, kao i mogućnostima djelovanja u interesu poljoprivrednih proizvođača i Kantona. Razmijenjene su ideje i prioriteti budućeg djelovanja u skladu sa Zakonom o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području Kantona Sarajevo.

Ministar Mijatović je izrazio zadovoljstvo posjetom, pozitivno ocijenio predstavljene ideje, te prepoznao ulogu koju Poljoprivredno-prehrambeni fakultet može i treba da ima u procesima razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Kantona Sarajevo.



Objavljeno: 24.04.2023