+387 33 225 727 podrska@ppf.unsa.ba

 

 

Obavjest
Svi zainteresovani studenti koji žele saznati i naučiti nešto više o hrani, njenom sastavu i načinu dobijanja i ta znanja pretočiti u vještinu spajanja komponenti hrane u slasne i aromatične zalogaje  kroz  umjetnost kulinarstva, imaju priliku pohađati ljetnu školu Food Science and Culinary Arts to Maximize Food Quality.
Ljetna škola će se održati u Gracu, Austrija, od 9- 21 jula na Institute of Analytical Chemistry and Food Chemistry. U dvije sedmice ćete imati priliku da slušate predavanja od vrhunskih stručnjaka sa Graz University of Technology, (Austria) i University of Arkansas (SAD). Osim predavanja pruža vam se mogućnost posjete nekim od proizvođača ulja, vina, sokova, kao i privatnim proizvođačima različitih kultura koje ćete birati za vaše kulinarske sesije.

Za  više informacija posjetiti web stranicu  www.analytchem.tugraz.at/summerschool .

Zainteresovani studenti se mogu obratiti prof.dr. Nermini Spaho za sve dodatne informacije.

 

17.01.2017.god.